Öppna ögona


Nu då?

Vad vill ni att ja ska skriva om? nån bild? video?vad vill ni läsa om (dock det som är med pernilla :D ) jag har ide troka

jag blir så trött....

Kommer ni  ihåg *bråket* som skvaller pressen valde att kallade mellan  natacha och pernilla? det  här kommer  ifrån alex erwik blogg ni vet han linda rosnings kompis?ja iallafall det här skrev han  ett tag  i sin bloggPernilla Wahlgren borde hålla sin käft stängd. Det är väl det första jag känner för att skriva när jag läser i kvällstidningen att hon går till attack mot tjejer som gjort silikonbröst för att bli kända. Skulle det vara finare att vara född till kändisskap då eller? Men samtidigt så vet jag att kvällstidningar kan få till det ordentligt ibland. Bl.a stod det för någon månad sedan att Robyn inte ville samarbeta med Madonna för att hon jobbade med 'artister och inte kändisar'. Nu är det ju klart att Robyn förbandar åt Madonna på hennes europaturné och Robyn klargör vad hon egentligen sa när frågan om ett samarbete med Madonna kom på tal. Så jag ska inte gå så hårt åt Pernilla, senare idag ska jag läsa hennes blogg och se vad hon skriver med egna ord. Sen lovar jag att ni ska få min syn på saken.Min åskit: Jag fattar  inte  alla  som tro  att pernilla är känd  och så  för sina föräldrar är det? Så  dom menar asså   att hon  fick  släppa skivor ,åka på turne och  hon även idag  gör massa  musikler hit och dit  men det får hon  ENDAST  göra för att hennes förlädrar är kända!!!! Visst kan jag  tänka mig att det var lättare  för pernilla  att vet vart hon  skulle söka  för att  tex få en roll  men precis  som alla  andra  som måste ju  hon prov spela. Allvarligt   visste ni om att pernilla hade en  bror som heter peter ?  man  vet det ju  idag  men har ingen aning om hur han ser ut  och vart han bor och   så. Så  respktera att pernilla är ett kändis barn med talang  så  respekterar vi  tjejer  med  SILIKON!


Nu är frågan va tycker DU  har alex rätt eller jag  eller ännu bättre har du  en egen åskit  SÅ SKRIV SKRIV!!!!!!!:D längtar  efter att få läsa just  DIN syn på  saken


Fredag hela veckan klipp


Intervju 29 mars 2006

Vi grillar Pernilla Wahlgren

Intervju 29 mars 2006


Vi tog ett snack med Pernilla Wahlgren och grillade henne med lite härliga frågor.

Mingel grillade Pernilla Wahlgren med lite smaskiga frågor då vi träffade henne under genrepet av Rampfeber. Vad är det egentligen Pernilla och Roger Moore gjort tillsammans? Drömmer hon verkligen om att bli supermodell och vilken talang är det hon önskar att hon hade? Ta del av svaren inne på Mingel.

Namn: Pernilla Walhgren

Ålder: 38 år

Längd: 156 cm. 3 äpplen hög.

Sysselsättning: Artist

Familj: Barnen Bianca, Oliver, Benjamin och pojkvännen Joachim Lennholm.

På en skala 1 till 5 hur bra sjunger du?

Jag skulle nog säga en 4:a.

Vem tycker du har Sveriges bästa röst?

Jag tycker att Lisa Nillson har den bästa kvinliga rösten och Jan Johanssen den bästa manliga.

Vilken talang skulle du villja ha?

Vore superkul att kunna dansa. Tänk att kunna vara riktigt vass på showdans!

Om du måste välja en dokusåpa att vara med i - Vilken blir det? Jag skulle nog välja Top Model för att det skulle innebära att jag var över 1,70! (Pernilla är 156 cm lång, reds. anm.).

Vem är den mest kända person du har träffat?

När jag var programledare för Söndagsöppet fick jag chansen att träffa och interjuva många kända personer. De mest kända är nog Roger Moore och Lenny Kravitz.

Vem skulle du helst sitta brevid på en lång flygresa till Australien? Jag skulle ta med min bästa vän Susanne. Jag är inte speciellt impad av kändisar. Susanne och jag har så mycket gemensamt och mycket att snacka om.

Café Opera Sturecompaniet

String Spets

Alperna Beachen

Parmiddag Utekväll

Carola Lena PH

Valet mellan Lena PH var lite halvsvårt för Pernilla då de alla tre spelar i samma "liga". Hon kände sig därför "tvingad" att välja dem båda..


Visste du att...

Pernilla skulle sjunga  *Alla flickor( som   linda bengtzing sjunger)* men dom kom fram till att pernilla inte kunde spela en liten flicka...

Så ska det låta

Missa du  eller  vill du  se det igen så kommer det här=)

Men hallå ?

Tänk  att jag har 30 unkia träffare  varje dag :) men nästan ingen kometar ? hur kommer det säg  ?  jag vill  ju vet vad ni  tycker om  min  blogg  om pernilla  ja om allt ni vill  brätta =D hoppas det blir bättre  :) medan lyssnar  vi  på musik


Väntar ni också på att....

- Att pernilla ska släppa en till skiva

- Pernilla ska på nobelpriset  för *bästa förebild*

- Pernilla ska åka på turne

- Pernilla ska ännu en gång med verka i eurovision och vinna allt ihopa:D ( för SVERIGE)Det här händer INTE

- Pernilla klipper sig  som samma  frisyr som josefin carfoord


- Pernilla ringer in till expressen  och brättar alla charlotts hemlisar- Pernilla går in i vägen , börjar drick  och  drog och raka av sig håret


- Pernilla lägger sin karriär på hyllan och börjar jobba på burger king  igen

-Hallå där:pernilla wahlgren

Hallå där: Pernilla Wahlgren

HALLÅ DÄR Färgar du håret på egen hand?
- Ja, jag sköter mitt hår själv nu och färgar det hemma. Det var något av ett äventyr i början eftersom jag inte hade gjort det på egen hand tidigare. När jag slingade håret sist tog jag däremot hjälp av en kompis.

Trivdes du som brunett?
- Både och, ska jag säga. Jag trivdes bra som brunett men först var det en smärre chock att se sig själv med mörkt hår. Det var många som undrade om jag hade blå linser under min tid som brunett - tydligen fick färgen mina ögon att se blåare ut.

Kan du tänka dig att färga håret brunt igen?
- Ja, det kan jag. När jag färgade håret brunt var jag gravid, så det skulle vara kul att testa mörkt hår igen när jag är tillbaka i min egen kropp. Jag träffade nyligen en fransk frisör som fick se en bild på mig som brunett. Han tyckte jag skulle färga det mörkt igen, och sa att jag ser för snäll och mesig ut i ljust hår.

Du blir nu talesperson för Garniers nya anti-rynk produkt. Hur resonerade du innan du valde att ställa dig bakom hudvårdslinjen?
- Jag har alltid varit noga med att smörja in min hud och har varit det sedan jag var liten. Mamma hade massor av krämer som hon brukade använda sig av, allt från vanlig dagkräm till ögonkrämer, och det var så jag blev intresserad av att vårda min hud. För mig är det viktigt att produkter är snälla mot både huden och miljön. Jag vet att Garnier använder sig av många naturliga ingredienser och därför känner jag mig bekväm i min roll som talesperson för dem.

- Jag minns att mamma hade en nattkräm som luktade hemskt så jag är också noga med att produkterna jag använder ska ha en neutral och god lukt, vilket jag tycker att dessa produkter har.

Namn: Pernilla Wahlgren
Ålder: 40 år
Yrke: Artist
Aktuell: Som spokesperson för Garniers nya anti-rynk kräm UltraLift Pro-X

HJÄLP

Asså jag  försöker fixa nån design på min blogg men har ingen  aning hur man gör nån som kan förklara?


Sno stilen

GUUD VA KUL MED KOMETARE BLIR SÅ HIMMLA GLAD, fick ett önske mål av jossan jag ska göra ett försök

Vardags( från hm ):


             Till det ett par jeans


(från nelly):


Goggo Dress SEK 299, Rut m.fl. - NELLY.COMNouveau Swirl Dress SEK 1499, French Connection - NELLY.COMLibertys Rye Dress SEK 1199, French Connection - NELLY.COM  
jag kan inte tyvär grantera att pernilla skulle använda dom här klädderna  men jag har kikat på hennesblogg  jag tror att jag inte är helt och cyklar  vad tror ni? jag ska göra en bättre *sno stilen*när jag har mer tid lovar då ska vi  även gå in på detaljer ( smycken skor och sånt)

Söndags middag hemma hos pernilla

Här kommer en löjlig klyscha, som är sann, för trots att artisten Pernilla
Wahlgren är en av de mest hårdarbetande fyrabarnsmammorna vi känner till, står dörren till hennes vackra sekelskiftesvilla alltid öppen för familj och vänner i en aldrig sinande ström, rena underdriften att Pernilla kan relatera till frasen "the more the merrier".
Speciellt söndagsmiddagar, en återkommande samlingspunkt med Pernilla i spetsen för sin livliga klan.
Exklusivt i Family Living delar Pernilla med sig av en skön söndagsmiddagmeny som hon tagit fram tillsammans med matstylisten Johan Rosengren.

Pernilla, älskar du söndagsmiddagar?
- Ja! (Skratt) Jag tycker det är en typiskt mysig dag, ett mysigt begrepp. Nu när jag jobbar på teatern ("Sound of music" på Göta Lejon i Stockholm) spelar jag matiné på söndagar och är klar klockan sex på kvällen, då kan man åka hem och få ett mysigt avslut på veckan.

Vilka kommer?
- Det blir rätt mycket familjen, vi syskon (Pernilla har tre bröder) umgås extremt mycket och turas om att bjuda hem varandra. Mina och Jockes (Pernillas sambo) föräldrar, och hans kompisar har varit här mycket, hungriga poliser...

Så efter en lång föreställning åker du hem och ställer dig och lagar mat åt alla andra?
- Jag tycker det är rätt avkopplande. Det är klart att det vore fantastiskt om jag kom hem och Jocke hade middagen färdig, men panpizza kanske inte direkt är vad man vill äta till middag (skratt)!

Har Jocke aldrig lagat söndagsmiddag?
- Jo, han har faktiskt gjort spagetti och köttfärssås på riktig köttfärs. Han och barnen tycker om Findus färdiga köttfärssåser på burk. Jag vet inte varför!

Annars står du där i köket själv?
- Nä, man kan ju hjälpas åt. Jag är både världens bästa värdinna och världens sämsta.
Jag älskar att bjuda på middag, men vid flertalet tillfällen har det hänt att jag kommer med kassarna i händerna samtidigt med gästerna. Då får de hjälpa till att skala och hacka! Men jag skulle önska att jag kunde stå med en bricka och bjuda på såna där hors d'oeuvres.

Låter lite hövligt för en söndagsmiddag?
- Nä, söndagsmiddag ska inte vara så, vem som helst kan komma och mycket barn och sådär.

Fler söndagsmiddagstips?
- Mycket mat. Det ska inte vara snålt tilltaget. Sen att göra det så enkelt för sig som möjligt. Köra kyckling och couscoussallad, nån stor gryta eller thai, det funkar alltid. Jag gör inte ofta förrätter utan mer antipasto, när man bara kan ställa fram oliver, salami, ostar, mozarella och sådär.
Sen brukar jag fylla tortillabröd med pesto och getost, vika dem dubbla - jag brukar ha honung på också, det är jättegott - och steker. Man skär dem i skivor så slipper gästerna hungra ihjäl eftersom jag har sagt att middagen är klockan sju och den verkar bli halv nio istället...

Hur växte ditt matintresse fram?
- Från början kommer det från mamma (skådespelerskan Christina Schollin) som alltid varit sån där riktig bull- och bakmamma. Vi är uppväxta med äppelträd i trädgården och hon gjorde äppelmos och paj och allt sånt.
Hon bakade också alltid ett otroligt gott hälsobröd som jag saknar väldigt mycket, måste få receptet igen. Det brödet kallar vi för mammabullar, det är massa kruskakli och sånt i.
Inte för att vara pk, men grovt bröd är verkligen godare än vitt!
- Ja, nu hittade jag en fantastisk grej. Benjamin (Pernillas tioårige son) älskar nämligen danskt rågbröd, så när jag var ute på Ikea i går upptäckte jag att de har shake´n´bake med rågbröd. Tänk att kunna bjuda på det till söndagsmiddagen!

Får du hjälp av barnen i köket?
- Alla mina stora barn är väldigt matintresserade. Oliver är JÄTTEDUKTIG, han har verkligen talang. Benjamin gör fantastisk spagetti Carbonara och Bianca är extremt duktig på att duka och organisera och plocka undan. Det är klart att man sätter dem i arbete om de vill. Sen är faktiskt alla mina tre bröder fantastiskt bra på att laga mat. Speciellt Niclas. Han gör sin egen buljong.
Min äldste bror Peter, som varit ungkarl i alla år, har blivit värsta gourmanden och äter
bara rådjurssadel och annat flott.

Vem diskar?
- Vi har diskmaskin, så man hjälps väl åt att ställa in. Däremot, har man lagat maten, då har man RÄTT att säga att "jag orkar inte diska, det får du göra". Jag hatar också att äta middag om det är stökigt i köket, så medan jag lagar maten gör jag som en kock och plockar undan samtidigt.

Vad sysslar ni med när ni ätit färdigt?
- Ja, det är då jag ska säga att "...vi spelar SPEL och CHARADER..." Nä, men de där söndagsmiddagarna brukar bli rätt långa, så det är nästan att man sitter till bords hela tiden. Det är ändå så att söndagsmiddag innebär att det är måndag nästa dag och att ungarna ska i säng i rimlig tid.


Interljuv om carina berg pogramet som gick för inte så länge sen

Berg flyttar in till Wahlgren

I säsongspremiären av Berg flyttar in flyttade Carina hem till Pernilla Wahlgren. Carina fick njuta av både bullbak och sovplats i en lyxig garderob, men vad tyckte egentligen Pernilla om sin nya husgäst?


Namn: Pernilla Wahlgren
Ålder: 41
Bor: Stockholm
Familj: Fyra barn
Gör: Artist
Aktuell: Jubileumsturné med Christer Sjögren

Vad fick dig att ställa upp i programmet?

- Jag har alltid gillat Carina Berg. Även om jag inte kände henne innan programmet, så tyckte jag hon verkade vara en skön och ärlig person. Det är ju ett privat format, men jag tänkte att hon skulle kunna göra det på rätt sätt. Sedan trodde jag att vi skulle kunna ha roligt, vi båda är ju tjejer med humor. Lite lek, lite bus, lite allvar, precis som förra säsongen.


Vad tror du Carina slogs av när hon kom hem till dig?

- Ja, att det är för mycket av allting - kläder och kuddar till exempel.


Vad kände du att du ville visa Carina - och tittarna - när du nu fick chansen?

- Det där är jättesvårt, man leker och pratar och tar det som det kommer. Det blev rätt känslosamt också, vilket jag inte var beredd på. Men i förra säsongen så fick hon ju till och med Börje Salming - en stor karl - att börja gråta, så jag kände mig i gott sällskap.


Var du orolig att det skulle bli för utlämnande?

- Ja, lite, men jag sa till när vi kom in på ämnen jag inte ville prata om.


Vilka förberedelser gjorde du innan hon kom?

- Jag lät det vara som det är - rätt rörigt med mycket barn. Jag ställde mig inte och tokstädade direkt, utan man får se mig och mitt hem som det är.


Hur var Carina som husgäst?

- Jättetrevlig och snäll. Hon hjälpte till så mycket hon kunde, men hon behövde inte byta några bajsblöjor. Nu har jag precis fått reda på att hon är med barn, det visste jag inte då. Jag kanske borde ha låtit henne byta lite bajsblöjor i alla fall, så hon fick öva!


Fungerade ni två bra som samboende?

- Det klickade som en gång. Hon är en väldigt varm, godhjärtad person.


Hur skulle Carina beskriva dig, tror du?

- Jag tror att känslan är ömsesidig, att hon gillar mig med. Båda är enkla personer med samma sorts humor.


Om du själv fick flytta hem till någon, vem skulle det vara?

- Mariah Carey. Hon har ju rykte om sig att vara så sjukt divig och otrevlig, men jag skulle vilja se om hon är sådan i verkligheten också. Dessutom vill jag ta mig en titt i hennes dressingroom - mitt är ju bara en liten fis i rymden om man jämför med hennes!


Och då är ju inte din garderob liten direkt.

- Haha, nej.


Hur tänkte elle nu ???

 Kanke kommer  lite  efter med den här men  jag  har inte  sett det iallafall  så här skriver elle    om pernillas kläning:


3. Sämst klädda - Pernilla Wahlgren. Vad fan tänkte hon egentligen? Den där beiga färgen passar inte alls hennes hudton. 


Har dom rätt?eller har dom  FETT FEL  Vad tycker du?


interljuv från 2008

PERNILLA WAHLGREN - "jag har en dröm om att få öppna ett Café"  
Pernilla Wahlgren, 40 är en slitvarg inom svensk showbusiness, som i snart 30 år stått på scen, spelat in åtta album, varit programledare på TV, vikt ut sig i Café, reklamansikte utåt för både hår, tandtråd och kläder. Lånat ut sin röst till oändligt många tecknade filmer, showat på svenska turistmål, vald till sexigaste kvinnan 2002 och tävlat i Melodifestivalen tre gånger. Mamma till fyra barn, Theodor 1, Benjamin 10, Bianca 13, Oliver 18. Hela familjen är känd och jobbar inom nöjesbranschen. Pernilla är aktuell i Sound of Music med Tommy Nilsson, en musikal som även turnerar och kommer till Växjö den 18 april.   Jag var förvarnad om att Pernilla är slarvig med att hålla tider. Att det stämmer kan jag intyga. Efter 45 minuter får jag ringa hennes manager som får påminna Pernilla om att vi hade ett möte.
- Jag är tidsoptimist, men oftast löser det sig och man hinner med allt till slut.
Har du några fler dåliga ovanor som du dras med?
- Hm nä faktiskt inte (skratt).
Nu kommer Sound of Music till Växjö. 1982 var du också med i Sound of Music, då som Louise, nu 26 år senare som Marie. Vad är så fascinerande med just den här musikalen? - Eftersom jag var barnskådis så har jag spelat många barnroller. Att få göra en vuxen roll 26 år senare i samma musikal är fantastiskt roligt. Jag förstår barnens medverkan mycket bättre eftersom jag själv spelat barn i Sound of Music.
Du är uppvuxen i en kändisfamilj. Känner du en trygghet i att vara känd?
- Jag tycker att jag blir accepterad och känner mig trygg, men man får passa sig för skvallerpressen. Har lärt mig vad jag kan säga och inte säga.
Läser du det som skrivs om dig?
- Jag läser en hel del men skakar av mig det mesta. Klart att man blir sårad ibland när man skrivit om något som inte stämmer.
När hade du senast en pinsam fördel för att du är känd?
- Nja kommer inte på något. Tycker inget är pinsamt. Däremot är det en fördel när mina kompisar ringt och bokat bord och man sagt "det är tyvärr fullt". Så ringer jag upp och då får vi bord (skratt).
Vad är viktigast, att synas eller att skapa?
- Skapa! Hade det varit för att synas så kunde jag synas hela tiden i olika sammanhang.
Har du haft tanken att, nä nu lägger jag ner det här?
- Nä faktiskt inte, men visst jag har en dröm om att få öppna ett Café med mina tjejkompisar, få baka och sådär.
Hur gick det med grundskolan. Tänkte du redan då att jag bryr mig inte om att lära mig något eftersom jag ska bli entertainer?
- Måste erkänna att jag prioriterade andra saker än skolarbetet. Jag var barnskådis och gick tyvärr aldrig gymnasiet. En period gick jag bara i skolan två dagar i veckan. Det är inget som jag för över på mina egna barn. Dom ska plugga.
Vilka ämnen tyckte du bäst om i skolan?
- Musik, Svenska och Gymnastik.
Dina föräldrar Christina Schollin och Hans Wahlgren är själva skådisar. Har dom velat få dig att jobba med annat än nöjesbranschen?
- Nä dom har stöttat inte bara mig, utan alla oss barn. Niclas och Linus är ju båda skådisar och artister. Peter däremot, min bror, jobbar som banktjänsteman. Dom har uppmuntrat oss och sett att vi mår bra och då finns det ingen anledning att avråda oss.
Vilken entertainer har du som förebild?
- Shirley MacLaine och Barbra Streisand, jag gillar bra entertainers.   Vad har varit din absoluta höjdpunkt i karriären såhär långt?
- Tycker allt är lika roligt. Kul att vara allround. Är bara så glad och tacksam att jag fått göra så många olika saker.
Något du ångrar?
- Absolut ingenting.
Varför tackade du nej till ett skivkontrakt med superproducenterna Stock Aitken Waterman, som under 80-talet gjorde bl.a. Rick Astley och Kylie Minogue till världsstjärnor. Du kunde haft Kylie Minogues stjärnstatus idag?  - Det var ett bra val. Ingenting jag ångrar nu. För jag blev med barn istället. Oliver som nu är 18 år. Så hade jag hoppat på det projektet hade det varit svårare att kombinera jobbet med familjen. Då hade det varit en karriär ute i världen.
Jag skämdes när föräldrarna kom till skolan. Gjorde Oliver det oxå?
- Nej inte direkt, men visst fanns det stunder då han tyckte det var pinsamt. Det tycker nog många barn, oavsett vilka föräldrar man har.
Vad är det roligaste i din vardag?
- Barn! Blev mamma för fjärde gången i höstas. Barn är något jag älskar! Jag vill även kunna ställa upp för andra och hjälpa till. Det förgyller min vardag.
Vad gör dig förbannad?
- Nja, jag är ganska sansad, men när jag läser eller hör på TV om barn som farit illa, då blir jag förbannad.
Vad är ditt drömprojekt?
- Mer shower, att vara del i en stor show. Hellre med en hel ensemble än att vara soloartist. Som soloartist är det mer ensamt, så det är roligare att vara en del i en show.
Mi Ridell kunde inte ta huvudrollen i den kommande musikalen Chicago som sätts upp i Växjö till hösten. Hade det varit något för dig?
- Jag får nog också tacka nej eftersom jag har en liten bebis och det är svårt att få ihop det när man ska vara på en annan ort. Annars hade det varit roligt.
Du har tävlat tre gånger i Melodifestivalen. 1985 - Piccadilly Circus, 1991 -Tvillingsjäl och 2003 i en duett med Jan Johansen - Let your spirit fly. Din
bästa vän Charlotte Perrelli gjorde schlagercomeback i årets tävling. Varför ställer inte du upp igen?

- Har skickat in låtar men inte kommit med, men nästa år kanske? Håller
tummarna.
Vad hörs i högtalarna hemma hos er när ni har party?
- Mycket Timbaland och radiomusik. Lyssnar aldrig fokuserat på musik eller på äldre låtar. Jag tittar mer på TV.
Välkommen till Växjö den 18 april med Sound of Music! - Tack, det ska bli roligt.  

Text: Benny Carlsson
Foto: Peter Knutson

Bruden som visste för lite

I sommar på fjäderholmarna


*Ulla*

När "The producers" går upp på Lorensbergsteatern i Göteborg den 24 september är det med Pernilla Wahlgren som det svenska bombnedslaget Ulla. Hon ersätter Christine Meltzer som av familjeskäl (två små barn) inte kan följa med från Chinateatern i Stockholm till Göteborg.

Hur känns det?

- Bara bra. Jag har sett föreställningen och kommer att göra rollen helt annorlunda. Mer flörtig och vampig.

Är det svårt att spela dum svensk blondin?

- Nej. Jag har gjort sådana roller för. Det är tacksamt. Ulla är en härlig roll och hon är jätterolig. Och så har du ju språkgrejen med en svenska som bryter på amerikanska, men nu får det bli egna lösningar på hemmaplan

Just nu showar du med Christer Sjögren på en Sverigeturné. Vad har du mera på gång?

- Vi håller på till den 5 maj och har sedan stor avslutning i Dalhalla den 6 juni. Senare på sommaren ska jag spela fars på Fjäderholmarna i Stockholm i "Bruden som visste för lite".


När frågor får svar

GUD VA KUL MED FRÅGOR!!!


Vilken häftig samling!Har några frågor som jag ställer i dom flesta fan-bloggarna:

1. Hur länge har du gillat personen/bandet/filmen osv?
2. Om du fick vara personen för en dag vad skulle du då göra?
3. Om du fick "låna" en kroppsdel från personen vad skulle detdå vara??

tacksam för svar!

 Svar:

1. jag har gillat pernilla sen jag var 6-7 år nu är jag  snart 15
2.Oj jag skulle prova alla hennes klädder skor smycken
3.Oj villken svår fråga hennes mage tror jag :)

Hoppas du är nöjd med dina svar  och  hoppas  fler har  fråger förslag tips  och åsikiter=)


Alla har vi varit små nångång
Pernilla, en mamma som alla andra

Hon må vara en av de "de" mammorna som syns mest. En av de mammor som också får mest "skit" av oss "vanliga" mammor. Innan jag lärde känna Pernilla hade jag en förutfattad mening om vem hon var. Jag frångick mina principer och lät allt sådant stå åt sidan när vi av en händelse blev vänner. Hon är kvinna, och mamma, en gång i tiden även en ung sådan! En varmare, mer glittrande, och affärsmässigt skarp, självständig, bullbakande kvinna får man leta efter. Det är sant, och ja det kan provocera. Fast Pernilla är klok. Hon hade kunnat vara en "vanlig" mamma, om hon valt ett vanligt yrke. Nu gjorde hon inte det. Men hon är väldigt mycket som oss andra. När ingen ser. Det vet jag.

Så här kommer hon. Pernilla Wahlgren - Artist, bloggerska och Mamma.


 

Hur har du stärks som kvinna av att bli mamma i unga år?

- Ja, jag kände aldrig att det var "för tidigt" att få barn så pass ung, utan tvärtom har mina barn berikat mitt liv så oerhört att jag inte kan tänka mig hur det var innan dom fanns! Jag älskade att vara mamma till Oliver från dag ett!

Tror också att det varit skönt att slippa nån ev "syskon-stress", då jag aldrig behövt känna det så. Jag fick Oliver när jag just fyllt 22 och sen njöt jag av att bara ha honom, tills Bianca kom på dagen exakt 5 år senare. Så jag hade ett lungt mammaliv, utan flera blöjbarn, tvillingvagnar etc. 5 år emellan barnen är ju "a walk in the park"!

Sen kom Benjamin när jag var 29 och då tänkte jag inte heller att : nu räcker det med barn - utan jag var ju så ung att det säkert kunde bli fler... Vilket det ju också blev, även om det blev en liten älskad "sladdis" och med en annan pappa!


 

Vad är en ung mammas största utmaning tror du?

- Att bli respekterad av andra äldre mammor som tror sig veta bäst kanske...? Jag har aldrig lidit av att vara en ung mamma, utan tyckte att alla var stöttande och positiva. Det är nog svårare om du är under 18 typ...


 

Vad är ditt bästa råd till mammor under 30?

- En bra mamma är en bra mamma oavsett ålder! Jag har haft flera "unga" barnflickor som har varit heelt fantastiska med barnen, och jag har inte behövt "styra" dom , utan dom har tänkt själva och varit uppmärksamma, omtänksamma och kloka tjejer allihop! Trots sin ringa ålder :- )


 

Varför är så många rädda för att skaffa barn unga idag?

- Många vill väl ha en fast grund innan dom skaffar barn. Ett bra boende och stadig ekonomi, och sen ska man ju gärna leva ett tag med den människan som man väljer att skaffa barn med, så att man får ha sin viktiga "egentid" , innan barnet kommer där man har all tid i världen för att lära känna varandra ordentligt!


 

Varför behöver vi mamma" förebilder att bli motierade av?

- Jag vet inte, jag har aldrig haft nån....?! Eller, man ser väl kanske andra mammor hur dom är med sina barn, och om det då är nåt speciellt som man fastnar för, kan man känna att en SÅN mamma vill jag bli! Ingen vill ju vara en trist "surmamma"...

Din bästa mammapryl?

- Portionspackad färdigblandad Välling i tetrapack!!!

Vi har ALDRIG stått och kokat vatten och blandat pulver mitt i natten, för att sen stå och kyla ner till ätbar temp, innan bebisen får sin välling.

Nej, vällingen står i sin förpackning färdigblandand och klar på sängbordet, bara att hälla upp i flaska när barnet vaknar och ätas som den är. Rumstempererad! Enklare än så kan det inte bli!!!


 

När jag är jämngammal med dig vill jag glittra, ha en stor familj och många barn. Vad är hemligheten med att ha skaffat barn till och från i snart 20 år och ändå vara så fantastiskt stark som kvinna och vacker som mamma som du är?

- Tack för komplimangen, även om jag inte vet om jag kan hålla med dig ha, ha..!

Jag har ett otroligt roligt jobb som ger mig så mycket glädje och jag har mina fantastiska ungar som väntar på mig där hemma eller följer med när jag jobbar! Det är det bästa av två världar och jag vill inte vara utan nåt av de!

I mitt jobb FÅR man ju glittra och blir ofta fixad och stylad så man känner sig som en prinsessa och det är en härlig kontrast till det vardagliga "bytablöja"- livet. Sen är jag kläd och inredningstokig och det utnyttjar jag även på mina små barn som jag alltid älskat att klä snyggt och fixa fina rum till!

Att skaffa en sladdis är också att rekommendera! Theo får mig att känna mig som en ung mamma fast jag inte är det!


 

Många mammor följer Pernilla Wahlgren på hennes blogg , så även jag .

Tack Pernilla för att du visat mig en annan sida av dig själv en den media speglat.Hon må vara en av de "de" mammorna som syns mest. En av de mammor som också får mest "skit" av oss "vanliga" mammor. Innan jag lärde känna Pernilla hade jag en förutfattad mening om vem hon var. Jag frångick mina principer och lät allt sådant stå åt sidan när vi av en händelse blev vänner. Hon är kvinna, och mamma, en gång i tiden även en ung sådan! En varmare, mer glittrande, och affärsmässigt skarp, självständig, bullbakande kvinna får man leta efter. Det är sant, och ja det kan provocera. Fast Pernilla är klok. Hon hade kunnat vara en "vanlig" mamma, om hon valt ett vanligt yrke. Nu gjorde hon inte det. Men hon är väldigt mycket som oss andra. När ingen ser. Det vet jag.

Så här kommer hon. Pernilla Wahlgren - Artist, bloggerska och Mamma.


Hur har du stärks som kvinna av att bli mamma i unga år?

- Ja, jag kände aldrig att det var "för tidigt" att få barn så pass ung, utan tvärtom har mina barn berikat mitt liv så oerhört att jag inte kan tänka mig hur det var innan dom fanns! Jag älskade att vara mamma till Oliver från dag ett!

Tror också att det varit skönt att slippa nån ev "syskon-stress", då jag aldrig behövt känna det så. Jag fick Oliver när jag just fyllt 22 och sen njöt jag av att bara ha honom, tills Bianca kom på dagen exakt 5 år senare. Så jag hade ett lungt mammaliv, utan flera blöjbarn, tvillingvagnar etc. 5 år emellan barnen är ju "a walk in the park"!

Sen kom Benjamin när jag var 29 och då tänkte jag inte heller att : nu räcker det med barn - utan jag var ju så ung att det säkert kunde bli fler... Vilket det ju också blev, även om det blev en liten älskad "sladdis" och med en annan pappa!


Vad är en ung mammas största utmaning tror du?

- Att bli respekterad av andra äldre mammor som tror sig veta bäst kanske...? Jag har aldrig lidit av att vara en ung mamma, utan tyckte att alla var stöttande och positiva. Det är nog svårare om du är under 18 typ...


Vad är ditt bästa råd till mammor under 30?

- En bra mamma är en bra mamma oavsett ålder! Jag har haft flera "unga" barnflickor som har varit heelt fantastiska med barnen, och jag har inte behövt "styra" dom , utan dom har tänkt själva och varit uppmärksamma, omtänksamma och kloka tjejer allihop! Trots sin ringa ålder :- )


Varför är så många rädda för att skaffa barn unga idag?

- Många vill väl ha en fast grund innan dom skaffar barn. Ett bra boende och stadig ekonomi, och sen ska man ju gärna leva ett tag med den människan som man väljer att skaffa barn med, så att man får ha sin viktiga "egentid" , innan barnet kommer där man har all tid i världen för att lära känna varandra ordentligt!


Varför behöver vi mamma" förebilder att bli motierade av?

- Jag vet inte, jag har aldrig haft nån....?! Eller, man ser väl kanske andra mammor hur dom är med sina barn, och om det då är nåt speciellt som man fastnar för, kan man känna att en SÅN mamma vill jag bli! Ingen vill ju vara en trist "surmamma"...

Din bästa mammapryl?

- Portionspackad färdigblandad Välling i tetrapack!!!

Vi har ALDRIG stått och kokat vatten och blandat pulver mitt i natten, för att sen stå och kyla ner till ätbar temp, innan bebisen får sin välling.

Nej, vällingen står i sin förpackning färdigblandand och klar på sängbordet, bara att hälla upp i flaska när barnet vaknar och ätas som den är. Rumstempererad! Enklare än så kan det inte bli!!!


När jag är jämngammal med dig vill jag glittra, ha en stor familj och många barn. Vad är hemligheten med att ha skaffat barn till och från i snart 20 år och ändå vara så fantastiskt stark som kvinna och vacker som mamma som du är?

- Tack för komplimangen, även om jag inte vet om jag kan hålla med dig ha, ha..!

Jag har ett otroligt roligt jobb som ger mig så mycket glädje och jag har mina fantastiska ungar som väntar på mig där hemma eller följer med när jag jobbar! Det är det bästa av två världar och jag vill inte vara utan nåt av de!

I mitt jobb FÅR man ju glittra och blir ofta fixad och stylad så man känner sig som en prinsessa och det är en härlig kontrast till det vardagliga "bytablöja"- livet. Sen är jag kläd och inredningstokig och det utnyttjar jag även på mina små barn som jag alltid älskat att klä snyggt och fixa fina rum till!

Att skaffa en sladdis är också att rekommendera! Theo får mig att känna mig som en ung mamma fast jag inte är det!


Många mammor följer Pernilla Wahlgren på hennes blogg , så även jag .

Tack Pernilla för att du visat mig en annan sida av dig själv en den media speglat.


Från Msnhälsa

Pernilla Wahlgren: Kolhydraterna är boven! Pernilla Wahlgren, 41, är fräschare än någonsin. Nu avslöjar hon sina bästa knep när det kommer till mat och motion. Som tonårsmamma och mitt i karriären kan det vara svårt att hinna med att tänka på sig själv och vårda sin kropp. Men Pernilla Wahlgren har lyckats.

Hon menar att man faktiskt fortfarande kan äta vad man vill - utan att gå upp i vikt. Pernilla hatar ordet "banta".
 - Då förbjuder man en massa saker och det gör bara att man blir fixerad av just det man inte får äta. Om jag tillåter mig själv att äta vad jag vill så blir jag inte lika sugen, avslöjar hon i Aftonbladet. 

Pernilla har däremot övergett gamla vanor som chips och pasta. Hon tänker smart och väljer exempelvis avokado på mackan istället för smör. Och bulgur iställer för potatis. Det har gett resultat. 
 - Ja, jag har blivit smalare med åren. Mitt tonårshull försvann vid 40.
  
Förutom att tänka på maten så motionerar Pernilla så ofta hon får tillfälle. Hon power-walkar nästan varje dag och har även en personlig tränare på det lokala gymmet.Min samling
Nu har ni sett lite av min samling  !!  och jag skulle det var så himmla kul att se eran så  kan  ni inte skicka på nån bild eller er  * favvorit* pernilla sak eller allt :)så kan jag lägga upp det här på  bloggen    pernillawfan@live.se

The Producers rixmorgon zoon

Pernilla ska spela *Ulla * i  producers   men det viste ni väl  redan (?) sen  ska hon vara med på rixmorron zoon  jag tror  det är på kanal 6 (och på radion dock)


Bild


Hej igen

Hej på er fick en stor blogg torka ett tag  men nu är jag tillbaka men tänk på att om ni kometerar vet jag folk uppskattar bloggen och då orkar jag skriva mer  inget att skriva just nu  mer  än att  pernilla och nicklas  är med i så ska det låta  ¨på svt kl 20.00